Mountainbike
nimage1 Fietsen over vulkanische terrein is een waar genot voor mountainbikers. Het volgen van de voor tweewielers uitermate geschikte boswegen en wandelpaden is een uitstekende methode om de Canarische den, laurierbossen, vulkanen en de kust van La Palma te leren kennen. Op dit eiland kunt u zich in een korte tijd verplaatsen van de weelderigste bergen van de Canarische Archipel tot de droge vlakten van het meest jonge vulkaangebergte van Spanje. Het afleggen van het traject dat over de bospaden van de Cumbre Vieja loopt, is een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Deze eenvoudige route loopt door vulkanisch gebied en biedt prachtig zicht op de westkant van La Palma. Eenmaal aangekomen in de gemeente van Fuencaliente rijdt u tussen de wijnvelden door naar beneden naar de vulkaan Teneguía om vervolgens in het dorp Fuencaliente te eindigen. Dit is dé manier om zowel het traditionele La Palma als de toeristische trekpleisters en één van de mooiste landschappen van het eiland te ontdekken.

Op La Palma bieden een aantal clubs al het nodige materiaal om deze sport te beoefenen. U kunt zelfstandig op weg gaan of de routes onder begeleiding doen. Graag stippelen wij vier routes voor u uit:
  • Route 1: Recreatiegebied Refugio del Pilar - Llano la Mosca - Roque Niquiomo - Refugio del Pilar. Een rondtocht die aan de oostkant over de hellingen van de Cumbre Vieja loopt. Onder directe invloed van de passaatwinden kunt u genieten van een gevarieerde vegetatie, waaronder mirte, heide en dennen. Tip: laat uw fiets even staan en beklim de Roque Niquiomo. U heeft hier een prachtig panorama. Duur: 1 uur
  • Route 2: Briestas - Las Cruces - La Mata-Hoya Grande -Briestas. Deze route doorkruist de middenlanden van Garafía, gelegen in het noorden. Het is een zware route met veel stijgingen en dalingen, maar zeer aangenaam omdat u vrijwel continu in de schaduw van de bomen rijdt. Onderweg komt u laurier- en dennenbossen en afgelegen boerderijen tegen. Houdt u er rekening mee dat u tijdens deze route door geen enkel dorp komt. Duur: 4 uur
  • Route 3: Refudio del Pilar - Fuente de los Roques - Refugio del Pilar. Deze route is vergelijkbaar met de wandeltocht ‘de Vulkaanroute’. Het verschil is dat u op de fiets terugkeert via de oostkant van het eiland. Onderweg ziet u de vulkanische toppen El Cabrito, Las Deseadas en Nambroque en, direct aan de kust, de Montaña del Azufre. Vrijwel de gehele route loopt over ongeasfalteerde paden. Duur: 6 uur.
  • Route 4: Roque Faro - Briestas - Hoya Grande - El Jesús - El Time - Los Llanos de Aridane. Dit is een lange afstandsroute die door de gemeenten Garafía, Puntagorda, Tijarafe, Tazacorte en Los Llanos loopt. U rijdt afwisselend over geasfalteerde en niet geasfalteerde paden. Op sommige stukken krijgt u te maken met grote hoogteverschillen: één van de hellingen die beklommen wordt, is Mataburros. Om deze route te kunnen doen, dient u over een goede conditie te beschikken. Duur: de hele dag.
Bron: http://www.lapalmaturismo.com
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com

Booking

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box