Paragliding
nimage1 La Palma is uitgegroeid tot een van de belangrijkste paraglidingcentra in Europa. De mildheid van het klimaat, de bijzondere geografie en de overheersende juiste windrichting maken het mogelijk ten minste 330 dagen per jaar in diverse zones een vrije vlucht te maken. Dankzij de bergkam, is het zelfs bij slecht weer aan de ene kant, mogelijk aan de andere kant van het eiland van een vlucht te genieten, daar het dan daar vaak mooi is. Aangezien de verschillende vluchtgebieden dicht bij elkaar liggen, kunnen alle belangrijke bezienswaardigheden dikwijls op één dag bezocht worden.

In de winter, wanneer de barre weersomstandigheden het in Europa onmogelijk maken om te vliegen, is het op La Palma ideaal om te paragliden. Gedurende het gehele jaar kunnen er soms wel tot 30 kilometer lange tochten gemaakt worden. De normale passaatwind die overheerst in de onderste lagen (tot ca. 1.200 meter boven zeeniveau) zorgt voor een soepele vlucht boven de zee en stelt de paraglider de gelegenheid gebruik te maken van de thermiek in de bergen. De bovenste laag staat onder invloed van de anticycloon van de Azoren en is normaal gezien zeer stabiel. Hierdoor is het mogelijk zonder risico op grote hoogten en boven de bergen te vliegen en is uitstekend zicht gegarandeerd.

nimage1 De unieke weersomstandigheden, de bestaande toeristische infrastructuur op het eiland, het feit dat La Palma relatief dicht bij de landen van herkomst van de piloten ligt en het eiland in zijn totaliteit als biosfeerreservaat is verklaard, scheppen uitstekende voorwaarden voor de bezichtiging van indrukwekkende vulkanische landschappen. Binnenkort zal het paragliden op La Palma gecoördineerd worden door het 'Centro Internacional de Vuelo de La Palma'. Iedere piloot dient zich bij dit centrum aan te melden alvorens te vliegen en zich aan de door deze organisatie opgestelde regels te houden. Het centrum heeft als doel maximale veiligheid te garanderen en het parapente-vliegen als ideale activiteit binnen het duurzaam toerisme te promoten.

Graag maken wij u er op attent dat u dit onvergetelijke avontuur ook kunt beleven als u geen expert bent, namelijk door samen met een ervaren paraglider in een tandemflight te vliegen. Wij wensen u een goede vlucht!

Bron: http://www.lapalmaturismo.com
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com

Booking

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box