Astronomie
nimage1
Tijdens de International Starlight Conference in april 2007 werd de sterrenhemel van La Palma als Wereld Biosfeerreservaat verklaard. UNESCO en het Instituto de Astrofisica de Canarias stelden zich ten doel de nachtelijke sterrenhemel als gemeenschappelijk erfgoed te beschouwen en deze te beschermen.

Op het eiland kunnen hobbyisten met het blote oog of met behulp van eenvoudige hulpmiddelen de oneindige sterrenhemel bekijken. Wanneer u zich buiten de verlichte bevolkingszones bevindt en de weersomstandigheden goed zijn, kunt u vele sterren aanschouwen. Het hoogste punt van het eiland is zonder twijfel de beste plek voor observering van sterren. Voor optimale resultaten kunt u tevens terecht op de volgende punten: Refugio del Pilar (El Paso), San Bartolomé (La Galga, Puntallana) en el Pueblo (Puntagorda).

In de toekomst wil de locale overheid het aantal astronomische standplekken uitbreiden, zodat in alle 14 gemeenten een geschikte locatie te vinden zal zijn. Op dit moment zijn de twee meest spectaculaire uitzichtpunten de "Mirador de los Llanos del Jable" in El Paso en "Mirador del Llano de la Venta" in Breña Baja, gelegen op meer dan 1.300 meter en in de buurt van het recreatiegebied van Refugio del Pilar. Hier vinden bezoekers een reeks informatieborden en een draaischijf die aangeeft waar de Poolster staat.

Aan de hemel van La Palma is een oneindig aantal elementen te herkennen. Eén van de activiteiten die we met het blote oog kunnen zien en zich regelmatig voordoet, is de meteorenstorm of sterrenregen. Daarnaast kunnen we spectaculaire sterrenbeelden onderscheiden en in de zomer planeten als Jupiter en Saturnus zien. Soms kunt u een komeet, één van de meest opvallende objecten aan de hemel, zien passeren.

Bron: http://www.lapalmaturismo.com
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com

Booking

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box