Gastronomie
nimage1
Binnen de traditionele gastronomie kan wel gesteld worden dat de Palmero zijn troeven vond door het verbouwen van rietsuiker en wijn. In het begin van de zestiende eeuw werd rietsuiker geëxporteerd aan de Vlaamse koloniën en aan Portugal en tegelijkertijd werden op La Palma de eerste wijnranken gepland. Na het verval van de export van rietsuiker werd de wijn van La Isla Bonita op vele edele tafels binnen Europa genuttigd. De wijn is wereldwijd beroemd geworden doordat deze opgenomen werd in de literatuur van onder andere William Shakespeare, Walter Scott, Lord Byron en Robert Stevenson.

nimage1 Het Spaanse gezegde "In het zuiden wordt gefrituurd, in het midden des lands gebraden en in het noorden gekookt" is door het heersende microklimaat toepasbaar op La Palma. Het eiland dankt haar rijke gastronomie onder andere aan de emigratie en immigratie van kolonisten en migranten die door de eeuwen heen La Palma verlieten en zich weer op het eiland vestigden. Desserts, likeuren, fruit, noten, vlees en vis maakten deel uit van de smakelijke maaltijden van boeren en edelen. Vandaag de dag worden deze producten op belangrijke dagen (bruiloften, doopfeesten, communiefeesten en heilige dagen) vaak nog op traditionele wijze gepresenteerd. Het handgeborduurde tafelkleed is hierbij onmisbaar!

Bron: http://www.lapalmaturismo.com
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com
 • Appartement extra

  picture3
  Uniek appartement op de 4e verdieping. Woonkeuken met slaapbank, keukentafel en stoelen. Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en directe toegang tot het terras. Badkamer. Dubbel terras met zicht op het strand en de zee.
   
 • Groot appartement

  picture3
  Bestaat uit een ruime woonkeuken met grote slaapbank, eettafel en stoelen. Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en inbouwkast. Badkamer. Ruim terras met zicht op het strand en de zee.
   
 • Klein appartement

  picture2
  Bestaat uit een woonkeuken met bar. Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en ingebouwde kast. Badkamer. Terras met zicht op zee en op het strand.
   
 • Studio

  picture1
  Bestaat uit een woonkeuken en slaapbank, badkamer en mooi terras met direct uitzicht op de zee en het strand.
   

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box