Wandelen
nimage1
La Palma is een paradijs voor wandelaars. Wandelend onder de blauwe lucht en over de door de groene vegetatie getinte paden zal u geïntrigeerd raken door het eiland - of u nu een eenvoudige wandeling maakt door de vele tuinen die het eiland kleuren, of de toppen Bejenado en Birigoyo beklimt, of de paden van Marcos en Cordero of de Caldera bewandeld waar het wonder van het water zijn betekenis krijgt.

Maar wat natuurliefhebbers werkelijk zal verblijden, is het zorgvuldig gemarkeerde netwerk van wandelpaden dat als een spinnenweb over het eiland loopt. Deze wegen leiden letterlijk overal naartoe. In de tijd van de Benahoaritas werden deze namelijk gebruikt voor de verspreiding van handelsgoederen. Alle producten die niet per boot werden getransporteerd, werden te voet of met behulp van ezels van de ene plaats naar de andere vervoerd. Vandaag de dag heeft La Palma een moderne infrastructuur en worden de oude paden alleen gebruikt door boswachters en wandelaars. Het netwerk beslaat meer dan 1000 km en de verschillende routetypen worden volgens de norm van de European Ramblers Association (ERA) aangegeven met diverse kleuren:

nimage1 De paden van de Gran Recorrido (GR) zijn rood gemarkeerd en hebben een duur van meerdere dagen.

De paden van de Pequeño Recorrido (PR) zijn geel gemarkeerd en hebben een duur tot 6 uur. -De Senderos Locales (SL), zijn groen gemarkeerd en hebben een lengte van ca. 10 kilometer.

Door deze paden of een combinatie ervan te volgen, kunt u vrijwel alle hoeken van het eiland bezoeken. Voorbeelden van de lange routes zijn de Crestería (wandelstokroute), ook wel Vulkaanroute genoemd, die over de ruggegraat van de Caldera deTaburiente en van de Cumbre loopt, de Ruta de la Costa die langs de kust rondom het eiland loopt en de Ruta de los Puertos (de havenroute) die Santa Cruz met Puerto de Tazacorte verbindt. Deze lange afstandspaden kruisen kortere gemarkeerde wandelroutes en zo is het mogelijk om op het startpunt van uw keuze te beginnen en uw eigen wandeltocht te bepalen zonder bang te zijn te verdwalen.

nimage1 Voor het uitstippelen van uw wandelingen, kunt u gebruik maken van de zorgvuldig samengestelde wandelgids (met gedetailleerde kaart) waarin alle GR, PR en kortere lokale routes worden beschreven. In deze gids wordt tevens ingegaan op de flora, fauna, cultuur, geschiedenis, het vulkanisme, de tradities en legendes en landbouwcultuur van La Palma.

Om het gemak van de wandelaar te dienen, heeft het Ministerie van Medio Ambiente van het Cabildo van La Palma in samenwerking met Radio Taxi San Miguel de La Palma de zogenaamde "groene taxistandplaatsen voor wandelaars" geïntroduceerd. Er bevinden zich taxistandplaatsen aan het begin en aan het eind van diverse routes, zodat u eenvoudig van A naar B kunt lopen. U kunt hier bekijken welke standplaatsen in gebruik zijn.

Om het nog aantrekkelijker te maken het eiland te voet te ontdekken, is het Cabildo de La Palma van plan een netwerk van herbergen te maken, zodat wandelaars hun avontuur‘s avonds niet hoeven afbreken. De diverse herbergen zullen geplaatst worden langs de GR-routes.

Bron: http://www.lapalmaturismo.com
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com

Booking

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box