La Palma
nimage1 Groen, blauw, geel, oker, zwart... La Palma maakt deel uit van de provincie Santa Cruz de Tenerife en is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de Canarische Archipel. Het eiland verwelkomt haar bezoekers met kleurrijke en heldere contrasten.

La Palma wordt ook wel het “groene eiland”, het “prachtige eiland” of “eiland van de sterren” genoemd. Haar diversiteit aan landschappen wordt mede veroorzaakt door haar microklimaat: aan de groene oostkant wordt u omringd door passaatwinden en is het vochtig en koel en wanneer u de hooggelegen tunnel van de Cumbre passeert, wordt u aan de westkant verrast door een warmer en droger klimaat.

La Palma heeft een oppervlakte van 706 km ² en telt 86.000 inwoners, verdeeld over 14 gemeenten. Op het eiland vindt u het Nationaal Park Caldera de Taburiente en 19 andere beschermde natuurreservaten. La Palma is wereldwijd gezien het hoogste eiland in relatie tot het aardoppervlak. De verbazingwekkende top El Roque de los Muchachos is maar liefst 2.426 meter hoog en hier bevindt zich één van de belangrijkste sterrenwachten ter wereld.

nimage1 Net als alle Canarische Eilanden is La Palma twee miljoen jaar geleden gevormd door vulkanische activiteiten. De centrale bergrug doorkruist het eiland van noord tot zuid en verbindt diverse landschappen: in het noorden vindt u de barranco's, zogenaamde diepe uitgesneden kloven en overvloedige waterstromen die het water van de bergen naar de zee dragen. De centraal gelegen hellingen zijn bedekt met laurieren en dennen en in het drogere zuiden begroeten u de nog altijd actieve vulkaankegels en warme lavavelden. Op de hoogste toppen vindt u tot wel twee meter hoge bremstruiken, wilde distels en inheemse planten met prachtige gele en blauwe bloemen. Dit mooie eiland werd in 2002 door Unesco in zijn geheel als beschermd biosfeerreservaat verklaard en is uitstekend te voet te ontdekken. Het netwerk van gemarkeerde wandelpaden beslaat maar liefst meer dan duizend kilometer.

Indien u tijdens uw vakantie van de natuur en van de zee wilt genieten, bent u op La Palma op de juiste plek. La Palma wordt ook wel gezien als symbool voor vrede en harmonie en biedt talloze bezienswaardigheden die uw verblijf uniek en onvergetelijk zullen maken. Zeer noemenswaardig is het Nationale Park van de Caldera de Taburiente, een erosiekrater met een doorsnede van 10 km die bestaat uit talloze kleurrijke lavastromen en diepe kloven. De grillige kustlijnen, sprookjesachtige nevelwouden, bizarre lavavelden, dichte dennenbossen en indrukwekkend hoge bergen vormen een grote verscheidenheid aan vergezichten. Ook onder water biedt La Palma verrassende taferelen. Door te duiken of te snorkelen ontdekt u een spectaculair onderwaterlandschap bestaand uit steile muren, spleten en grotten. La Palma is een ideale bestemming voor vrijetijdsbesteding en vertier binnen de natuur: wandelen, fietsen, paardrijden, paragliding... Op La Palma is alles mogelijk.
 

Talen

Contact

+34 922 40 81 94
info@playadelphin.com

Booking

Een aantal foto’s van Playa Delphin

image1
 
image1
 
image1
 
 
image1
 
image1
 
image1
 

Copyright © 2011. Apartamentos Playa Delphin. Webdesign: Web Empresas

S5 Box